Sporten met Diabetes


We zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Ieder lichaam schreeuwt om beweging, maar dat van mensen met diabetes type 2 schreeuwt nog iets harder. Bewegen heeft namelijk allerlei voordelen voor mensen met diabetes.

Ervaringen van klanten die al eerder hebben deelgenomen:
  • Meer energie, minder vermoeid
  • Mijn bloedsuikerspiegel is lager
  • Beter in mijn vel
  • Meer zelfvertrouwen en concentratie
  • Betere balans in mijn leven
  • Minder insuline nodig

WAAROM IS DIABETES TYPE 2 ZONDER LEEFSTIJLVERANDERING EEN MOEILIJK BEHANDELBARE ZIEKTE?
Diabetes type 2 wordt met name behandeld met medicijnen, maar die pakken het probleem niet bij de oorzaak aan. Het gevolg is vaak dat mensen steeds meer medicijnen nodig hebben om hun diabetes onder controle te houden en uiteindelijk insuline afhankelijk worden. Dé oorzaken van diabetes type 2 zijn leefstijl en aanleg. Door je leefstijl aan te passen, kun je jouw bloedsuikerspiegel onder controle krijgen waardoor je minder medicijnen nodig hebt en levert het tal van andere gezondheidsvoordelen op. Voor mensen met beginnende diabetes kan het zelfs een klachten- en medicijnvrij leven opleveren.

WELKE KWALITEIT KUNNEN WE GARANDEREN?
De samenwerking met Wolbert fysio is zeer bijzonder en uniek in de regio. Binnen dit concept kunnen we in een veilige omgeving trainen. Wij werken nauw samen met de fysiotherapeut en BLCN leefstijlcoach. Gecertificeerde professionals die veel ervaring hebben met diabetes.
Bewegen wekt soms een angstgevoel op bij mensen met diabetes type 2. Ze zijn bang voor dalende bloedsuikerwaarden of pijnlijke voeten. Een gespecialiseerde fysiotherapeut of leefstijlcoach kan je helpen om te starten (begin laagdrempelig).

HOE ZIET HET PROGRAMMA ER UIT?
Je krijgt een intake bij fysiotherapeut om ervoor te zorgen dat de training geheel aansluit bij jouw mogelijkheden en beperkingen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meetrainen.

TRAINING
De trainingen vinden buiten of binnen (Vijverlaan 3 in Uden) plaats. Je kunt aangeven wat je voorkeur geniet. Je hebt de keus om 1x of 2x per week te komen trainen. De training is maximaal 60 minuten. De training wordt gegeven door onze gecertificeerde leefstijlcoach en/of personal trainer. Uiteraard is het van belang, wanneer je insuline gebruikt, dit te doen na overleg met en goedkeuring door de huisarts.

Ik wil me inschrijven voor een gratis proefles!

CLUBPT UdenLiessentstraat 2J
5405 AG, Uden
Tel: 06 28 96 95 37
Email: info@clubpt.nl

Route

CLUBPT BoekelYoga: infabriek
Tuinstraat 13/15 
5427 PR, Boekel 

Route


Tacoyo: De Mouthoeve
Erpseweg 2
5427 PG Boekel 

Tel: 06 28 96 95 37
Email: info@clubpt.nl

Route
sluit