• Expert in blessure & revalidatie
  • Inzicht in je sportprestatie
  • Maatwerk
  • Locaties in Uden, Veghel en Boekel
  • Uniek aanbod groepslessen
seo-banner-image

Yoga Erp

Op zoek naar yoga Erp? Bij CLUBPT bieden we verschillende vormen van yoga aan, zoals Pilates, Yin Yoga, Hatha Yoga en Pilates. Als je een abonnement neemt bij CLUBPT kun jij deze lessen volgen bij onze sportschool in Boekel. Deze sportschool kenmerkt zich door zijn rustige omgeving. Ideaal om deze lessen te volgen dus! In dit artikel vertellen we meer over wat yoga precies is en waarom wij er zo'n fan van zijn!

Yoga Erp: de voordelen van yoga

Yoga is afgeleid van het woord 'Yuyi', wat eenheid betekent. Het is al eeuwenoud en het brengt de geest en lichaam samen. Het beoefenen van yoga brengt verschillende voordelen met zich mee voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. We zetten de voordelen hieronder voor je op een rijtje:

#1 Het vermindert stress

Yoga helpt je ontspannen en dus vermindert het stress. Uit onderzoek is gebleken dat het beoefenen van yoga cortisol (voornaamste stresshormoon) vermindert.

#2 Yoga verbetert slaapkwaliteit

Het dagelijks beoefenen van yoga zorgt voor een bevordering van jouw slaap. Yoga kan de afgifte van melatonine (slaaphormoon) bevorderen, waardoor jij beter slaapt. Daarnaast heeft yoga ook een positief effect op angst, depressie en chronische pijnen.

#3 Yoga is goed voor je lichaam

Door yoga te beoefenen, word je leniger en heb je meer balans. Specifieke oefeningen zorgen ervoor dat je jouw balans en flexibiliteit traint. Daarnaast ontwikkel je spieren die je tijdens een andere training niet triggert.

#4 Minder kans op blessures

Yoga verlicht blessures en pijn. Veel mensen gaan yoga doen, omdat ze tegen een blessure aanlopen in bijvoorbeeld de knieën. Tijdens yoga maak je gecontroleerde bewegingen en leer je speciale ademhalingsoefeningen.

Verschillende vormen van yoga Erp bij CLUBPT

Bij CLUBPT zijn er verschillende vormen van yoga. We lichten de ze hieronder kort toe:Yin YogaYin Yoga is een vorm van yoga die naast de spieren ook het bindweefsel stimuleert en strekt. Tijdens deze yogavorm worden diverse oefeningen uitgevoerd en langer dan 2 minuten vastgehouden, zodat het diepere weefsel in het lichaam wordt gestimuleerd en gestretcht. De lessen kenmerken zich door ontspanning, meditatie en ademhalingsoefeningen.Hatha YogaDe Ha staat voor zon en Tha voor maan. Hatha. Tijdens deze vorm van yoga krijg je meer beheersing over je eigen lichaam en geest. Deze yogavorm helpt stress verminderen. Tijdens Hatha Yoga komt het kalme van het vrouwelijke en het actieve van het mannelijke samen in een energie. Hatha Yoga is de meest beoefende vorm van yoga.PilatesEen inspannende ontspanningsles. Zo wordt Pilates ook weleens genoemd. Tijdens Pilates ligt de focus op ademhaling, houding, stabiliteit, coördinatie, lichaam en geest. Het belangrijkste doel van deze yogavorm is het opbouwen van een sterk en stabiel lichaamscentrum.

Yoga Erp bij ClubPT

Wil jij rust en ontspanning ervaren? Of wil je af van die blessure of gewoon lekkerder in je vel zitten? Dan is yoga echt wat voor jou! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij CLUBPT heb je de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen! Of kijk bij onze abonnementen en sluit er een af voor Body & Mind.


Voordelen bij CLUBPT:

  • Onbeperkt sporten
  • Gegarandeerd resultaat
  • Inzicht in jouw sportprestaties
  • Persoonlijke aandacht
Welk abonnement past bij mij?
Neem contact op met ClubPT

CLUBPT Uden Liessentstraat 2J
5405 AG, Uden
Tel: 085 - 78 28 18 7
Email: info@clubpt.nl

Openingstijden:
zie lesrooster

Route

CLUBPT BoekelDe Vlonder 213 T6
5427 DG Boekel
Tel: 085 - 78 28 18 7
Email: info@clubpt.nl

Openingstijden:
zie lesrooster

Route

CLUBPT Veghel Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel
Tel: 085 - 78 28 18 7
Email: info@clubpt.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7:00 uur - 22:00 uur
Zaterdag en zondag: 09:00 - 16:00 uur

Route
sluit